Boek
Nederlands

In de vuurlinie

Andy McNab (auteur), Fanneke Cnossen (vertaler)
Nick Stone en zijn team gaan op zoek naar een bende die de westerse wereld dreigt te ontwrichten door een hoofdader in het internationale internetverkeer te saboteren.
Titel
In de vuurlinie
Auteur
Andy McNab
Vertaler
Fanneke Cnossen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Line of fire
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2017
311 p.
ISBN
9789400509191 (paperback)

Besprekingen

Voormalig ex-SAS militair Nick Stone is na veel missies en omzwervingen terug in Engeland waar hij vreest voor zijn leven omdat hij teveel gevoelige informatie heeft verzameld over de operaties van de organisatie die hem dood wil. Hij sluit een pact met de duivel en wil nog eenmaal ingaan op hun eisen en gaat akkoord om een hackster te bevrijden die niet gevonden wil worden. Stone speelt ditmaal geen cavalier seul maar spreekt zijn drie beste vrienden aan die ofwel geestelijke ofwel lichamelijke letsels overgehouden hebben aan hun oorlogsverleden. Het team ondervindt al snel dat er meer aan de hand is. Deze negentiende Stone-thriller is zwakker dan de vorige omdat het veel te lang duurt voor de actie op gang komt, omdat de rol van hackster volstrekt ongeloofwaardig is en omdat het boek eindigt met een onbelangrijke nevenplot. Wat wel overeind blijft is de teamgeest, de leiderscapaciteiten van Stone en de keiharde en meestal grappige dialogen tussen de veteranen.

Over Andy McNab

Andy McNab (Southwark (Engeland), 28 december 1959) is een Brits schrijver en voormalig soldaat bij de Britse 'elite' eenheid Special Air Service (SAS). De naam Andy McNab is een pseudoniem; zijn echte naam is Steven Billy Mitchell. McNab maakte deel uit van een SAS-missie, genaamd Bravo Two Zero tijdens de Eerste Golfoorlog, waarbij hij gevangengenomen werd. McNab ontving na zijn vrijlating de Distinguished Conduct Medal voor zijn deelname aan deze missie. Voor een eerdere missie in Noord Ierland (1979) ontving McNab reeds de Military Medal. Een ander lid van de Bravo Two Zero missie, Chris Ryan, schrijft tegenwoordig ook.

Het pseudoniem Andy McNab nam hij aan na het schrijven van het boek Bravo Two Zero over deze missie. De persoon Andy McNab hult zichzelf in mysterie. Bij televisieoptredens wordt hij onherkenbaar in beeld gebracht en bij lezingen mag hij niet gefotografeerd worden, omdat dit, zoals hij in interviews vertelt, degenen die met hem betrokken waren bij …Lees verder op Wikipedia