Dvd

Jesus Christ superstar : the legendary stage musical

Andrew Lloyd Webber (componist), Tim Rice (librettist)

Jesus Christ superstar : the legendary stage musical

Genre:
Op een zeer eigentijdse wijze worden de laatste zeven dagen van Jezus Christus gevolgd.
Titel
Jesus Christ superstar : the legendary stage musical
Componist
Andrew Lloyd Webber 1948-
Librettist
Tim Rice
Uitgever
Universal, 2000
1 dvd-video
Speelduur
ca. 107 min.
Aantekening
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Spaans, Engels voor doven en slechthorenden
EAN
3259190201125

Besprekingen

Misschien was het omdat de filmversie van de eerste internationaal succesvolle musical van Andrew Lloyd Webber inmiddels echt verouderd is, of omdat de nieuwe Londense theaterbezetting, met o.a. Rick Mayal als koning Herodotus, zo sterk is. In elk geval besloot Andrew Lloyd Webber dat het tijd werd voor een nieuwe videofilmversie in breedbeeld van Jesus Christ Super Star. De Londense 'cast' van 2000 blijkt echt perfect te zijn en de mogelijkheden van de breedbeeldopnamen worden vakkundig gebruikt. Een indrukwekkende uitvoering die bovendien ook geluidstechnisch weinig te wensen over laat. Als extra kunnen we bekijken hoe de film werd gemaakt.

Over Andrew Lloyd Webber

Andrew Lloyd Webber, Baron Lloyd-Webber (Londen, Engeland, 22 maart 1948) is een Brits componist, schrijver en theater-toneel producent en regisseur.

Werk

Lloyd Webber studeerde enige tijd aan de Universiteit van Oxford en het Royal College of Music, maar is verder autodidact. Samen met Tim Rice creëerde hij in 1970 de rockopera Jesus Christ Superstar. Deze rockopera was de grote doorbraak van Lloyd Webber als componist. De compositie was aanvankelijk slechts bedoeld als project voor een platenopname, maar werd later in Londen, en daarna in New York en over de hele wereld, in theaters opgevoerd. In 1973 werd het werk verfilmd.

Een tweede project dat aanvankelijk alleen als platenopname bedoeld was, was de musical Evita uit 1978 (ook samen met Tim Rice), die daarna eveneens in theaters over de hele wereld met veel succes werd opgevoerd, en ook verfilmd werd, met Madonna in de titelrol. De werken hierna werd…Lees verder op Wikipedia