Titel
L'oeuvre au noir
Regisseur
André Delvaux
Naar het werk van
Marguerite Yourcenar
Componist
Frederik Devreese 1929-2020
Acteur
Gian Maria Volonté Sami Frey 1937- Jacques Lippe Anna Karina 1940-2019 Johan Leysen Dora Van der Groen Senne Rouffaer
Taal
Frans
Uitgever
Cinematek, 2011
1 dvd-video
Oorspr. opname
1988
Speelduur
108 min.
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
5425011010292

Over André Delvaux

André Albert Auguste baron Delvaux (Oud-Heverlee, 21 maart 1926 – Valencia, 4 oktober 2002) was een Belgisch filmregisseur.

Levensloop

Delvaux studeerde germanistiek, rechten en muziek. Zijn eerste films waren documentaires voor de Belgische televisie. Hij debuteerde als filmregisseur in 1965 met De man die zijn haar kort liet knippen. Hij nam met zijn films één keer deel aan het filmfestival van Berlijn en drie keer aan het filmfestival van Cannes. In 1975 en 1980 was hij ook jurylid in Cannes. De Belgische koning Albert II verleende hem in 1996 de titel van baron.

Delvaux stierf in 2002 in de Spaanse stad Valencia aan een hartaanval.

Filmografie

  • 1966: De man die zijn haar kort liet knippen
  • 1968: Un soir, un train
  • 1971: Rendez-vous à Bray
  • 1973: Belle
  • 1979: Een vrouw tussen hond en wolf
  • Lees verder op Wikipedia