Boek
Nederlands

Moet je zo hoesten, Sam ?

Amy Hest (auteur), Anita Jeram (illustrator)
+1
Moet je zo hoesten, Sam ?
×
Moet je zo hoesten, Sam ? Moet je zo hoesten, Sam ?
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Beertje Sam moet hoesten maar wil zijn hoestdrankje niet slikken, totdat zijn moeder hem iets fijns in het vooruitzicht stelt. Prentenboek met gekleurde verfillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Beren, Ziek zijn
Titel
Moet je zo hoesten, Sam ? / Amy Hest ; ill. Anita Jeram
Auteur
Amy Hest
Illustrator
Anita Jeram
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Don't you feel well, Sam ?
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2002
[32] p. : ill.
ISBN
90-5637-451-6

Besprekingen

Op een ijskoude winteravond brengt mama beer beertje Sam naar bed. Sam ligt nog maar pas onder de dekens of hij begint te hoesten. Mama brengt hem een afschuwelijk hoestdrankje met een veel te grote lepel (volgens Sam). Na de belofte dat Sam beneden met mama beer op de sneeuw mag wachten slikt hij het medicijn moedig door. Het tweetal drinkt nog een kopje thee en dan wachten ze gezellig op de sneeuw die niet lang uitblijft.

Moet je zo hoesten, Sam? is een mooi en kleurrijk prentenboek over een verkouden beertje dat een slecht smakend hoesdrankje naar binnen moet werken. De belofte om gezellig samen in de zetel te wachten tot de sneeuw komt, maakt deze opdracht voor kleine Sam minder moeilijk.

[Lydia Herdies]
Sam, de kleine beer, moet steeds hoesten als mama Beer hem op een winteravond naar bed brengt. Zij gaat een hoestdrankje halen. Sam heeft echter steeds een ander excuus om het niet in te hoeven nemen. Uiteindelijk heeft moeder Beer een goed argument gevonden zodat Sam het drankje toch slikt: ze zullen samen beneden wachten tot het gaat sneeuwen. Het boek is geïllustreerd met verftekeningen, welke steeds twee pagina's groot zijn. Deze illustraties zijn vertederend en sluiten aan bij de belevingswereld van het jonge kind. De tekst bestaat uit korte zinnen en is in de tekeningen gedrukt in een groot lettertype. Het bijna vierkante prentenboek is te gebruiken voor kinderen vanaf ca. 3 jaar, maar ook bij het thema 'ziek zijn' op de basisschool.