Boek
Nederlands

Diabetes

Amanda Peterson (auteur)
+1
Diabetes
×
Diabetes Diabetes
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Heb je enig idee wat diabetes is? Lees over de oorzaken, symptomen, behandelingen en gevolgen voor het dagelijkse leven. Korte informatie afgewisseld met verhalen van patiënten. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 12 t/m 14 jaar.
Onderwerp
Suikerziekte
Extra onderwerp
diabetes, Informatieve werken
Titel
Diabetes
Auteur
Amanda Peterson
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
What you need to know about diabetes
Uitgever
Etten-Leur: Corona, © 2016
32 p. : ill.
ISBN
9789461754738 (hardback)

Besprekingen

Eerst lezen we het verhaal over de 7-jarige Noah die snel moe is en vaak moet plassen. Hij blijkt diabetes type 1 te hebben. Daarna wordt ingegaan op insuline en spuiten. Ook de geschiedenis van diabetes en het feit dat het een groeiend probleem is, komen aan bod. Het verschil tussen type 1 en 2 wordt ook uitgelegd. Wat betekent het als je diabetes hebt? Wat zijn insulinepennen en wat voor pillen zijn er? En hoe belangrijk zijn beweging en gezonde voeding? Kun je wel naar school? En hoe staat het met het onderzoek naar deze ziekte? De auteur geeft antwoorden op deze vragen. Binnen vier hoofdstukken beslaan subthema's vaak een of twee bladzijden. De verhouding tekst en beeld is ongeveer 60/40. Op elke bladzijde staat een (schematische) kleurentekening, tabel of kleurenfoto. Het taalgebruik is pittig en niet voor al te jonge kinderen. Daarentegen staan er wel ervaringsverhalen in van jonge kinderen. Moeilijke woorden worden onder aan de bladzijde verklaard en in een woordenlijst. Bevat …Lees verder

Over Amanda Peterson

Amanda Peterson (Greeley (Colorado), 8 juli 1971 – aldaar, 3 juli 2015) was een Amerikaanse actrice.

Biografie

Peterson debuteerde op 9-jarige leeftijd in de musical The Sound of Music. Toen ze 14 jaar was speelde ze al in veel reclamespotjes. In 1982 speelde ze een kleine rol in de film Annie. Haar eerste echte rol kreeg ze in de film Explorers in 1985. Haar bekendste rol dateert uit 1987. In de tienerfilm Can't Buy Me Love acteerde ze naast Patrick Dempsey. In 1994 zei ze de filmwereld vaarwel.

Peterson was tweemaal gehuwd en had twee kinderen. Ze werd op 5 juli 2015 dood aangetroffen in haar huis in Greeley, Colorado. Ze zou twee dagen eerder in haar slaap overleden zijn.

Lees verder op Wikipedia