Boek
Nederlands

Schaduwland

Alyson Noël (auteur), Sandra C. Hessels (vertaler)
+1
Schaduwland
×
Schaduwland Schaduwland

Schaduwland

Alyson Noël (auteur), Sandra C. Hessels (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Als Ever en hij elkaar maar even aanraken, zal Damen verdwijnen naar het eenzame hiernamaals dat Schaduwland heet. Daarom probeert Ever hem uit alle macht te redden. Ze wil de vloek die op Damen rust zó graag opheffen, dat ze zich zelfs waagt aan magie. Daarbij krijgt ze hulp van Jude. Hoewel ze deze coole surfer nog maar net kent, heeft hij iets bekends. Ever blijft loyaal aan Damen, haar grote l
Titel
Schaduwland
Auteur
Alyson Noël
Vertaler
Sandra C. Hessels
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shadowland
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Mouria, 2011
351 p.
ISBN
9789045802053 (paperback)

Besprekingen

In Blauwe maan, de voorganger van Schaduwland, zette Ever alles op alles om haar geliefde Damen te redden van de vergiftiging nadat de op wraak beluste Roman had geknoeid met zijn onsterfelijkheidselixir. In haar wanhoop was Ever echter ook een gemakkelijk slachtoffer voor Roman. Hij vertelde haar dat het antigif enkel zou werken als ze er een aantal druppels van haar eigen bloed aan zou toevoegen. De waarheid is echter dat ze elkaar net hierdoor nooit meer zullen kunnen aanraken. Wanneer hun DNA met elkaar in aanraking zou komen, zou Damen immers sterven. In Schaduwland  wordt duidelijk dat Damen na zijn dood niet naar een paradijselijk hiernamaals zou gaan, maar eeuwig en alleen zou moeten ronddolen in het donkere, kille Schaduwland. Hoewel het moeilijk is iemand te doden die beschikt over het eeuwige leven, is het niet onmogelijk. Wanneer ze geraakt worden op hun zwakke plek, is hun ziel onherroepelijk verloren. Terwijl Damen en Ever op zoe…Lees verder
Derde deel uit de serie 'De onsterfelijken'* over het 16-jarige meisje Ever. Zij zit op een Amerikaanse highschool, samen met haar grote liefde Damen die haar redde van de dood en haar daardoor, net zoals hij zelf is, onsterfelijk maakte. Op de school zit echter ook een jaloerse onsterfelijke jongen die een vloek over Damen uitspreekt, waardoor ze elkaar niet meer kunnen aanraken zonder in Schaduwland, een verschrikkelijk hiernamaals, te belanden. Bovendien ontmoet Ever een aantrekkelijke jongen waardoor Damen haar een tijd niet meer wil zien. Het verhaal is in de ik-vorm geschreven, maar het karakter van Ever blijft vlak, net zoals dat van de vele andere personages. Zonder voorkennis van de eerste twee delen is het verhaal nauwelijks te volgen en blijven er erg veel losse eindjes. De tekst is doorspekt met eindeloze dialogen en de gebeurtenissen verlopen traag met veel herhalingen. De gothic-sfeer beheerst een groot deel van het boek met daarnaast een schoolleven waarbij het gaat om …Lees verder

Over Alyson Noël

CC BY 3.0 - Foto van/door Axel Hindemith

Alyson Noël (Laguna Beach, 3 december 1965) is een Amerikaans schrijfster.

Biografie

Alyson Noël woont in Laguna Beach in Californië. Als schrijfster haalde zij haar inspiratie uit het boek Are You There God? It's Me, Margaret van June Blume. Noëls eerste eigen boek was Faking 19, een jong-volwassen roman die gaat over de levensstijl van tieners.

Bibliografie

  • Faking 19 (2005)
  • Art Geeks and Prom Queens (2005)
  • Laguna Cove (2006)
  • Fly Me to the Moon (2006)
  • Kiss & Blog (2007)
  • Saving Zoë (2007)
  • Cruel Summer (2008)
  • De onsterfelijken serie:
    • Evermore (2009)
    • Blauwe maan (2009)
    • Schaduwland (2009)
    • Duistere Vlam (2010)
    • Nachtster (2010)
    • Lotusbloem (2011)
  • Lees verder op Wikipedia