Boek
Nederlands

Je geld of je leven

Alvin Hall (auteur), Zahavit Shalev (redacteur), Fleur Star (redacteur)
Hall legt uit hoe de geschiedenis van het geld is en welke belangrijke rol geld speelt in ons leven. Maak kennis met de geldexperts door de eeuwen heen, verken de markt en leer hoe die euro's in je zak zich kunnen vermenigvuldigen.
Onderwerp
Geld, Economie
Titel
Je geld of je leven
Auteur
Alvin Hall
Redacteur
Zahavit Shalev Fleur Star
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Show me the money
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2008
96 p. : ill.
ISBN
9789020981001

Besprekingen

Uitgave over de geschiedenis van het geld, omgaan met geld, economie en economische ontwikkelingen, levensonderhoud, wereldhandel, produceren en consumeren, arbeid en verdiensten. De inhoud wordt op gevarieerde, interessante wijze gepresenteerd. Kleurrijke drukke lay-out met tekstblokken in verschillende lettertypes, waarbij achtergrondkleuren helpen om lijn in de informatie te brengen. In collage-achtige combinatieprenten zijn verwerkt: tekeningen, foto's, tabellen, schema’s, strips, mind-map-achtige presentaties. Besloten wordt met een opsomming van rijk geworden wereldburgers, denkers die een bijdrage hebben geleverd aan de economische ontwikkelingen in de wereld, een uitgebreide woordenlijst en een index. De rijkdom van dit oorspronkelijk Engelstalige boekwerk is nauwelijks samen te vatten. De informatie is prima geschikt voor nieuwsgierige, lerende kinderen die in de overgangsfase basisonderwijs - voortgezet onderwijs zitten. De informatie zet aan tot nadenken: wat heb je als men…Lees verder

Je geld of je leven

Een boek over geld in wat crisistijden genoemd worden? Mmm, daar kunnen we misschien iets uit leren. En inderdaad, dit boek biedt een schat aan informatie. Gespreid over vier overzichtelijke hoofdstukken, zijnde ‘De geschiedenis van het geld’, ‘Wat heb jij op zak’, ‘Wat is economie’ en ‘Werk aan de winkel’ komen zowat alle aspecten die van ver of dichtbij iets met geld te maken hebben aan bod. Hoe is geld ontstaan, wat is investeren, kun je beter sparen of toch maar direct uitgeven? De vrije markt, historische figuren die hun stempel hebben gedrukt op de economie, de principes van vraag en aanbod, waarom werken noodzakelijk is, etc etc; je vindt het er allemaal in terug. Zelfs duurzame productie en consumptie wordt niet vergeten. Elke weetgrage elfjarige zal zich enorm – geestelijk dan toch – weten te verrijken met deze flashy edoch overzichtelijke uitgave.