Boek
Nederlands

Superheld

Alex Agnew (auteur)
Fragmenten uit drie shows van de Vlaamse stand-upcomedian, aangevuld met autobiografische intermezzo's.
Onderwerp
Agnew, Alex
Extra onderwerp
stand-up comedy, cabaret, humor
Titel
Superheld
Auteur
Alex Agnew
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Linkeroever, 2010
142 p., [24] p. pl. : ill.
ISBN
9789057203497 (paperback)

Besprekingen

In Vlaanderen geniet de Brits-Limburgse stand-upcomedian Alex Agnew bekendheid als winnaar van het Leids Cabaret Festival, en vanwege de beschuldiging dat hij antisemitische uitspraken zou hebben gedaan in een van zijn shows -- iets wat hij zelf steeds stellig heeft ontkend (en waarop hij in Superheld nogmaals uitdrukkelijk terugkomt). In deze bundel vindt de lezer afwisselend fragmenten uit zijn drie shows, 'Ka-boom!', 'Morimos Solamente' en 'More human than human' naast een autobiografisch relaas en veel foto's en tekeningen van hemzelf. Hierin figureert Agnew nu eens met collega-humoristen als Nigel Williams, dan weer als superman in bijbehorend kostuum of als hoofdrolspeler in een of ander computerspel (een andere hobby die de man fervent beoefent). Aan ijdelheid geen gebrek dus, zowel in woord als beeld, maar daar is hij zich bewust van, zo blijkt geregeld. Agnew noemt zich graag een van de wegbereiders van de stand-upcomedy in België en zet zich af tegen gevestigde waarde…Lees verder
Dit boek bundelt fragmenten uit drie shows van de Vlaamse stand-upcomedian Alex Agnew (winnaar van de jury- en publieksprijs van het Leids Cabaret Festival 2002): ‘Ka-boom!’, ‘Morimos Solamente’ en ‘More human than human’. Die fragmenten worden ingepast in een autobiografisch relaas, dat wordt verlucht met tekeningen en foto's (in kleur en op glanzend papier), waarop telkens Agnew zelf staat. In dat relaas vertelt Agnew over zijn jeugd in de Limburgse mijnwerkersstreek, zijn carrière, de controverse die hij af en toe veroorzaakt, zijn band Diablo Boulevard. Aan ijdelheid is er bij dat alles geen gebrek (zie ook de titel van het boek), maar Agnew is zich daarvan tegelijk ook duidelijk bewust. De comedian noemt zich graag een van de wegbereiders van de stand-upcomedy in België en zet zich af tegen gevestigde waarden als Geert Hoste. Daarnaast gaat hij er prat op grof te zijn in zijn humor en een grote mond te hebben. Verder gaat hij onder meer uitgebreid in op de kwaliteiten van Engelst…Lees verder

Over Alex Agnew

Alexander John Anthony (Alex) Agnew (Antwerpen, 22 december 1972) is een Vlaams cabaretier, stand-upcomedian, zanger, podcast-host en occasioneel radiopresentator. Agnew werd bekend toen hij in februari 2003 als eerste Belg het Leids Cabaret Festival won (Jury- en Publieksprijs). Ook verkocht Agnew het Sportpalies een aantal keer uit.

Biografie

Agnew heeft een Engelse vader (John Terrence Agnew) en een Limburgse moeder. Hij werd in augustus 2008 vader van een dochter.

Na lang te hebben getoerd in een comedycollectief ging in 2006 zijn eerste avondvullende soloshow in première, getiteld KA-BOOM!, dat het hele seizoen 2005-2006 liep en in 2007 werd uitgezonden door de Belgische televisiezender Canvas. Bij PIAS verscheen een dvd van KA-BOOM! Verder was Alex te zien in de televisieprogramma's De Bovenste Plank (Eén) en Comedy Casino (Canvas).

In 2007 startte Agnew zijn nieuwe theatershow Lees verder op Wikipedia