Strip
Nederlands

De zoon van Asterix

Albert Uderzo (auteur)
+1
De zoon van Asterix
×
De zoon van Asterix De zoon van Asterix

De zoon van Asterix

In de reeks:
Asterix; 27
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
De zoon van Asterix
Auteur
Albert Uderzo 1927-2020
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le fils d'Astérix
Uitgever
Paris: Albert René, 2011
48 p. : ill.
ISBN
9782864970125 (paperback)

Besprekingen

Het album verhaalt over de problemen waarin Asterix en Obelix geraken wanneer ze een vondelingetje opnemen, een jongetje voor wie, naar later blijkt, de Romeinen veel belangstelling hebben. In dit Asterix-verhaal doet iedereen weer wat er van hem/haar verwacht wordt, zelfs Roodbaard en Cleopatra komen nog even meedoen. Voor wie hiervan afstand kan doen, blijft een ruim boven de middelmaat uitstekend humoristisch stripverhaal over dat echter binnen de serie nauwelijks boven het gemiddelde uitkomt. In deze nieuwe editie zijn de kleuren wat helderder afgedrukt en is de vertaling (van goede kwaliteit) herzien, zodat de namen van een aantal personen en plaatsen zijn veranderd.

Over Albert Uderzo

CC BY-SA 2.5 - Foto van/door Picture taken by Christian Koehn (username: fragwürdig)

Alberto Aleandro Uderzo (Fismes, 25 april 1927 – Neuilly-sur-Seine, 24 maart 2020) was een Frans striptekenaar en stripschrijver die vooral bekend is geworden door de strip Asterix.

Biografie

Uderzo werd geboren als kind van Italiaanse immigranten die in 1934 het Franse staatsburgerschap verwierven. Hij maakte zichzelf de kunst van het striptekenen eigen, met de figuren van Walt Disney als voorbeeld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte hij voor de Société parisienne d'édition. Na de oorlog illustreerde hij romans, en daarnaast begon hij de strip Belloy, Le Prince Rollin, en werkte hij voor France Dimanche en France Soir.

In 1950 ontmoette hij in Brussel zijn Belgische vakgenoten Victor Hubinon, Eddy Paape, Mitacq, en Jean-Michel Charlier. Met de laatste werkte hij aan nieuwe avonturen van Belloy, Le Prince Rollin. In hetzelfde jaar leerde hij ook de striptekenaar René Goscinny ken…Lees verder op Wikipedia

Suggesties