Boek
Nederlands

De Bijbel en het christendom

Alan Brown (auteur)

De Bijbel en het christendom

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Titel
De Bijbel en het christendom
Auteur
Alan Brown
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Bible
Uitgever
Harmelen: Corona, 2003
28 p. : ill.
ISBN
90-5495-681-X

Besprekingen

Deze uitgave is bestemd voor een eerste kennismaking met de bijbel en het christendom. Het maakt deel uit van een serie van vier over de grote wereldgodsdiensten: islam, christendom, jodendom en boeddhisme. Gezien de geringe omvang van het boek, met lof voor de uitvoering, kunnen er maar enkele aspecten gekozen worden: de bijbel, opbouw en inhoud van de bijbel, het Oude en het Nieuwe Testament en het dagelijks leven en eredienst. De tekst bevat veel samenvattingen van grotere eenheden uit de bijbel. Het boek biedt niet meer dan enkele aspecten die van belang zijn om iets te weten over de opbouw en de inhoud van de bijbel. De vormgeving is levendig en modern, met ondermeer kleurenfoto’s, verschillende lettertypes, vele korte bijbelteksten en langs elke pagina versierde randen. Deze uitgave zal gebruikt kunnen worden door kinderen vanaf ca. 11 jaar. Achterin zijn een verklarende woordenlijst en een register opgenomen.

Over Alan Brown

Alan Everest Brown (Malton, 20 november 1919 – Guildford, 20 januari 2004) was een Brits Formule 1-coureur.

Loopbaan

Brown reed tussen 1952 en 1954 negen maal een Grand Prix voor het team Cooper. Hij wist in deze negen races twee WK-punten te behalen.

Brown was in eerste plaats vrachtautoverkoper, maar maakte al snel naam door te presteren in de Formule 3. Hij won de GP van Luxemburg in 1951 in een Cooper.