Boek
Nederlands

De tand des tijds

A.J. Hartley (auteur), Harry Naus (vertaler)
Op zoek naar een onbekend Shakespeare-handschrift raakt een docent in gevaarlijke situaties.
Titel
De tand des tijds
Auteur
A.J. Hartley
Vertaler
Harry Naus
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
What time devours
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2009
352 p.
ISBN
9789061124108

Besprekingen

Een leraar wordt ten zijn zin meegesleurd in de jacht op een onbekend stuk van Shakespeare. Zijn speurtocht wordt door een nietsontziende moordenaar bemoeilijkt. Ook wordt op een gegeven moment duidelijk dat vanwege dit stuk al eerder mensen zijn omgekomen. Die eerste tragedie werpt zijn schaduw over het heden. Deze tour de force in navolging van de boeken van Dan Brown veronderstelt een enorme belangstelling voor het werk van Shakespeare. Dat wordt niet echt aannemelijk gemaakt ondanks de vele verwijzingen en het uitputtende historische onderzoek dat in dit boek een rol speelt. Veel van het plot komt uit de lucht vallen of is voor ons verzwegen, wat het geheel niet sterker maakt. Deze thriller is kundig in elkaar gezet, maar mist de echte urgentie en dat wat de boeken van Brown zo sterk maakt: het geloof dat het best wel waar zou kunnen zijn. Paperback, vrij kleine druk.

Over A.J. Hartley

Andrew James Hartley is een schrijver en dramaturg van Britse afkomst, tegenwoordig woonachtig in de Verenigde Staten. Hij schrijft romans die zich in landen als Italië en Griekenland en in het Midden-Oosten afspelen.

Als kind reisde Hartley met zijn familie veel door Griekenland en Rome en zodoende raakte hij geïnteresseerd in archeologie. Hij studeerde Egyptologie aan de Universiteit van Manchester en werkte mee aan archeologische opgravingen betreffende de bronstijd in de omgeving van Jeruzalem. Door zijn talloze omzwervingen over de gehele wereld leerde hij meer dan alleen het literair-historische, zijn fascinatie over het verleden bleef groeien.

In Amerika, aan de Universiteit van Boston, studeerde hij Engelse literatuur en behaalde er zijn graden (M.A. en Ph.D.). Tegenwoordig is hij werkzaam als professor aan de universiteit van North Carolina bij de faculteit Theater en Dans, specifiek op het gebied van de Shakespeare-kennis.

Hartley is getrouwd, …Lees verder op Wikipedia