Boek
Nederlands

Gelukkige mensen

Ook verschenen als Gelukkige mensen lezen en drinken koffie

Agnès Martin-Lugand (auteur), Manik Sarkar (vertaler)
+1
Gelukkige mensen
×
Gelukkige mensen Gelukkige mensen

Gelukkige mensen

Ook verschenen als Gelukkige mensen lezen en drinken koffie

Genre:
Als een jonge vrouw door een auto-ongeluk haar echtgenoot en dochtertje verliest, sluit ze zich af voor haar al dan niet goedbedoelende omgeving.
Onderwerp
Dood, Rouwproces
Extra onderwerp
rouwen
Titel
Gelukkige mensen
Ook verschenen als
Gelukkige mensen lezen en drinken koffie
Auteur
Agnès Martin-Lugand
Vertaler
Manik Sarkar
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les gens heureux lisent et boivent du café
Uitgever
Amsterdam: Xander, 2020 | Andere uitgaves
223 p.
ISBN
9789401612135 (paperback)

Besprekingen

Toen het manuscript van haar debuutroman Gelukkige mensen lezen en drinken koffie door twee uitgevers geweigerd werd, besloot Agnès Martin-Lugand het als eboek op haar eigen internetplatform te plaatsen. Een download van het boek kostte nog geen dertig cent. In drie maanden tijd werd Les gens heureux et boivent du café 10.000 keer gedownload en belandde het in de top tien van e-books. Dat werd uiteindelijk ook in Parijs opgemerkt. De vertaalrechten werden inmiddels aan meer dan zeventien landen verkocht. Een onwaarschijnlijk succesverhaal.
De catchy titel verwijst naar het literaire koffiehuis dat de 32-jarige protagoniste Diane samen met haar beste vriend Felix runt. Het noodlot slaat echter toe en in een klap verliest Diane na een auto-ongeluk zowel haar echtgenoot, Colin, als haar vijfjarige dochtertje, Clara. Hoe overleef je dergelijke tragedie? Diana zondert zich af van de wereld en zakt weg in een diepe lethargie. Felix houdt de koffietent in zijn eentje open…Lees verder
Dit boek gaat over een Franse vrouw die plotseling haar man en dochtertje verliest door een auto ongeluk. Na een jaar van diepe rouw huurt ze een huisje in Ierland om zichzelf terug te vinden. Deze roman is geschreven door een van de meest succesvolle Franse auteurs van dit moment. Het is een zeer goed geschreven boek die ervoor zorgt dat het verhaal levensecht aanvoelt. Het gaat over verdriet, rouw, fouten maken en veerkracht. Als lezer wordt je direct meegezogen in het verhaal en zorgt ervoor dat je het in één adem uitleest. Eerder verschenen onder de titel: ' Gelukkige mensen lezen en drinken koffie' (2013).