Dvd
Nederlands

Dansen op de vulkaan

Adriënne Wurpel (regisseur), Sjors Mans (componist), Nils Verkooijen (acteur)
Maarten (16 jaar) lijdt aan een ongeneeslijke stofwisselingsziekte, maar dat houdt hij voor iedereen geheim. Hij raakt in problemen als hij een zware rol krijgt in de eindvoorstelling van zijn dansschool. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Dansen op de vulkaan / regie Adriënne Wurpel ; scen. Adriënne Wurpel ...[e.a.]
Regisseur
Adriënne Wurpel
Componist
Sjors Mans
Acteur
Nils Verkooijen Marcel Musters Mouna Goemans Borgsius Bas Van Prooijen
Taal
Nederlands
Uitgever
Dutch Filmworks, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
80 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664113912

Besprekingen

Eerste speelfilm van theater- en televisieregisseur Adriënne Wurpel (Divorce; Westenwind) met in de hoofdrol Nils Verkooijen (Vrolijke kerst in crisistijd) die ook het scenario schreef. Maarten (16 jaar) lijdt aan een ongeneeslijke stofwisselingsziekte, maar dat houdt hij voor iedereen geheim. Hij wil een normaal leven leiden en samen met zijn vrienden drinken en blowen. Maarten raakt in problemen als hij een zware rol krijgt in de eindvoorstelling van zijn dansschool, samen met het meisje op wie hij verliefd is. De film is gefinancierd door crowdfunding op initiatief van Verkooijen, de opbrengst gaat naar de Stichting Stofwisselkracht ten bate van onderzoek. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 30-10-'14): '(...) goedbedoeld drama, dat nogal vlak wordt verteld (...)'. Jan Pieter Ekker (cinema.nl): 'Het sympathieke Dansen op de vulkaan is in de eerste plaats een voorlichtingsfilm (...) Het zorgt voor voldoende aangrijpende momenten. En in deze film misschien nog wel belangrijker: het zorgt ervoo…Lees verder

Over Adriënne Wurpel

Adriënne Wurpel (Heemstede, 31 augustus 1956) is een Nederlandse theater- en televisieregisseur.

Ze regisseerde onder andere afleveringen van de Nederlandse dramaserie Meiden van De Wit, 12 steden, 13 ongelukken en Westenwind. In het theater waren voorstellingen van haar te zien als "Mama", dat twee seizoenen succesvol heeft gelopen en bijvoorbeeld "Gewoon beginnen met Hamlet" waarin ze haar zoon Matthijs en twee vrienden regisseerde.

Wurpel heeft samen met regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen een zoon, Matthijs van de Sande Bakhuyzen, en een dochter, Roeltje van de Sande Bakhuyzen. Matthijs vertolkte onder andere rollen in de films Afblijven, Bloedbroeders en Het leven uit een dag. Ook Roeltje acteert en is onder andere te zien in Koppels en Verder dan de maan. Wurpel werkt ook als trainer en heeft een training ontworpen speciaal voor ouders van pubers: Functioneel Lummelen.

Lees verder op Wikipedia