Ondanks veel problemen weet een meisje haar droom, een carrière als beroepsdanseres, te verwezenlijken.
Titel
Flashdance
Regisseur
Adrian Lyne
Acteur
Jennifer Beals
Componist
Giorgio Moroder 1940-
Taal
Engels
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Paramount Pictures, 2010
1 dvd-video
Oorspr. opname
1983
Speelduur
ca. 91 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Italiaans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden, Arabisch, Bulgaars, Kroatisch, Tsjechisch, Deens, Fins, Frans, Duits, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, IJslands, Italiaans, Noors, Pools, Portugees, Roemeens, Sloveens, Spaans, Zweeds, Turks
EAN
8714865557358

Besprekingen

Amerikaanse dansfilm uit 1983 van Adrian Lyne, met Jennifer Beals, Michael Nouri e.v.a. Alex Owens een mooie vastberaden jonge vrouw die overdag de kost verdient als lasser en 's nachts als danser in een plaatselijke bar werkt. De Speelfilmencyclopedie geeft twee sterren : 'Hoewel het een gigantisch succes werd, zal de nieuwe generatie niet geboeid raken.' De titelmelodie werd bekroond met een Oscar. Leuk jeugdsentiment. De dvd bevat geen extra's.

Over Adrian Lyne

Adrian Lyne (Peterborough, 4 maart 1941) is een Engelse filmregisseur en -producer.

Hij is bekend voor films met seksueel beladen karakters met zwoele, geërotiseerde sferen, waarbij hij effecten gebruikt als natuurlijk licht en rookmachines om een zachtere focus neer te zetten. Hij begon met tv-commercials.

Hij regisseerde de muziekvideo voor de titelsong van Flashdance met de naam "Maniac" van Michael Sembello. Hij ontving een nominatie van de Academy Award voor beste regisseur in 1988 voor Fatal Attraction.

Filmografie

Als regisseur:

  • Foxes (1980)
  • Flashdance (1983)
  • 9½ Weeks (1986)
  • Fatal Attraction (1987)
  • Jacob's Ladder (1990)
  • Indecent Proposal (1993)
  • Lolita (1997)
  • Unfaithful (2002) (ook producent)
  • Two Minutes to Midnight (2007)