Boek
Nederlands

Iejoor is jarig

A.A. Milne (auteur), Andrew Grey (illustrator), Mies Bouhuys (vertaler)
Iejoor is jarig, maar niemand heeft aan hem gedacht. Poeh en Knorretje besluiten Iejoor een cadeautje te geven. Dat verloopt niet helemaal volgens plan. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Jarig zijn
Titel
Iejoor is jarig
Auteur
A.A. Milne
Illustrator
Andrew Grey
Vertaler
Mies Bouhuys
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Eeyore has a birthday
Uitgever
Houten: Van Goor, © 2006
[28] p. : ill.
ISBN
90-00-03735-2 9789000037353 (hardback)

Besprekingen

Iejoor is jarig, maar niemand laat iets van zich horen. Hij heeft geen cadeautjes gekregen en geen taart met kaarsjes. Poeh en Knorretje besluiten Iejoor een cadeautje te geven. Poeh heeft nog wel een potje met honing staan en Knorretje heeft nog een mooie ballon voor Iejoor. Maar de honing is al op voordat Poeh bij Iejoor aankomt en de ballon van Knorretje gaat stuk. Dit al bekende verhaal over Poeh en zijn vriendjes is nu als los deeltje zeer verzorgd uitgegeven. Het boek ziet er uitnodigend uit. De vele kleurrijke en sfeervolle illustraties in pasteltinten maken het boek tot een genot om naar te kijken. Het gaat hier om nieuwe illustraties waarvan een aantal gebaseerd is op de originele illustraties van Shepard. Op de schutbladen voor en achter in het boek staat de bekende 'plattegrond' van het bos, ook opnieuw getekend. Deze uitgave bevat weer de warmte, humor en het hoge 'schattigheidsgehalte’ zoals bekend is uit de Poeh-verhalen. Weliswaar prachtig vertaald in de 'Milne stijl' d…Lees verder

Over A.A. Milne

Alan Alexander Milne (Londen, 18 januari 1882 - 31 januari 1956) was een Britse auteur, vooral bekend om zijn creatie Winnie de Poeh.

Biografie

Milne was de zoon van John Vine Milne en Sarah Maria Heginbotham. Zijn vader en moeder waren beiden leraar. Zijn eerste onderwijs kreeg hij van zijn leermeester H.G. Wells op de Henley House School, waarna hij naar de Westminster School en het Trinity College in Cambridge ging. Vanaf zijn vierentwintigste werkte hij voor het humoristische tijdschrift Punch. Toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak diende hij in Frankrijk. In de oorlog schreef hij enkele toneelstukken en verzen.

Op 24 juni 1913 trouwde Milne met Dorothy Daphne de Selincourt waarna zij op 21 augustus 1920 hun eerste en enige zoon Christopher Robin kregen. Na zijn geboorte verhuisden ze naar Cotchford Farm in Hartfield vlak bij het Ashdown Forest. In deze periode begon Milne serieus te schrijven. Hij schreef een de…Lees verder op Wikipedia